Pret:8.50 Lei

Preturile contin T.V.A

Click aici pentru estimare cost transport

CLEMĂ ÎNTINDERE BRANŞAMENT TRIFAZAT tip CIBT

Certificat DMI nr. 010405(1R); 010406(1R); 010407(1R)

Clema de întindere pentru branşament electric trifazat CIBT este destinată pretensionării fascicolului de conductoare torsadate ce face legătura intre punctul de branşament si punctul de măsură (BMPT).

Componenta si echipare

CIBT este compus, in esentă, din următoarele părti şi materiale:

– corp clemă: ABS

– miez (pene) clemă: PE

– cercel de tracţiune (agăţătoare): Sârmă de oţel-arc

Caracteristicile principale ale clemei de întindere pentru branşament electric trifazat sunt:

– permite racordarea şi întinderea conductoarelor izolate din compunerea reţelelor executate cu conductoare torsadate având secţiuni cuprinse între 6 mm² şi 50 mm², trifazate sau monofazate, respectiv de la reţele de 2 x 6 mm² până la reţele de 3 x 50 + 35 mm².

– pentru a se asigura întreaga gamă nominalizată de secţiuni de conductoare se utilizează două tipuri de pene de strângere, respectiv un set de pene mai late pentru secţiuni de 6, 10 şi 16 mm² sau un set de pene mai înguste pentru secţiuni mai mari.

– rezistă la un efort nominal de 150 daN, coeficientul de siguranţă la teste fiind de 1,5 rezultă un efort nominal de încercări de 225 daN, valoare la care produsul nu trebuie să prezinte urme de deformări vizibile.

Instrucţiuni de montare şi exploatare

Operaţiile de montare se execută numai de personal autorizat de S.C. Electrica S.A.

Temperatura de montaj trebuie să fie mai mare de 5°C, temperatură impusă de producătorii de cabluri, pentru protejarea mantalei exterioare a acestuia.

Montarea clemei comportă următoarele operaţii:

– se scot penele din teacă;

– se agaţă clema în cârligul brăţării de pe stâlp şi, după caz, o altă clemă în cârligul brăţării de pe suportul pe clădire sau inelul încastrat în zid;

– se trec două din conductoarele izolate ale cablului prin decuparea de pe o latură a clemei şi celelalte două conductoare prin decuparea de pe partea opusă a clemei (de la stâlp la suportul pe clădire).

– se aşează penele pe cablu şi se împing în teacă;

– se repetă operaţia la celălalt capăt al cablului;

– se da drumul cablului şi acesta împreună cu penele se împinge în teacă atât cât permite.

– La întinderea de branşamente monofazate, se plasează conductoarele pe o singură faţă a clemei, în locaşul rămas liber se introduce forţat pana aferentă pentru a preveni apariţia în timp a cuplurilor de rupere prin încovoiere a clemei datorate încărcării nesimetrice a acesteia.

În aceste condiţii de exploatare, odată montată pe o reţea de conductoare torsadate, durata normată de utilizare este de 20 de ani.